Friday, September 30, 2011

Happy 9th Birthday, Ida..

Hai.... baru nak publish entry ini..

Apapun, Happy Birthday yang ke 9 pada anak kedua ai.. Qatrunnada Faridah a.k.a IDA..

Semoga Ida menjadi anak yang solehah, cerdik pandai & berguna..

Ibu, Babah, Kakak, & Adik2 Sayang Ida..

Ida masa kecik2.. umur 4-5 tahun @ Seremban 2


Ida .. umur 7-8 tahun @ Alor Setar



Ida .... 9 tahun.. :-))

Sejak lepas raya, lama tak buat kek selain kek lapis.. wahahaha.. kena juga buat kek besday utk besday gurl.. buat cupcakes yang simple2 sahaja... yang penting ada kek & lilin.. hi hi hi

Cappucino-Choc Cupcakes with freshcream topping..


satu lilin jer..?? ok lah.. yang penting, kita gembira.. :-))



" Nanie: nani pon nak kek ugak... "


ni kek nani...tompang sekaki tiup lagi sekali... :-))
Semoga nani menjadi anak yg solehah & cerdik ya..


pose dari besday gurls (Nani - 11/9) & Ida (30/09)

Da.....

Monday, September 26, 2011

Dugaan tp aku Redha..

Hallu.... baru ada masa n mood nak mengupdate blog ai nih..

Kadang2 kita tidak menduga malang yang bakal menimpa kita atau orang sekeliling yang kita sayang.. tetapi itulah yang menimpa ai minggu lalu.. terasa macam mahu diputarkan masa sebelum terjadi malang tu, jadi dapat kita berjaga2.. hu hu..

Tetapi, bila dipikir2 balik, ada sebab & hikmah kenapa kita diduga.. kerana Allah sayangkan kita.., jadi ai dan hubby redha segala dugaan yang menimpa. Biarpun tidak sanggup melihat se kecil Aiman menahan sakit..nak buat mcm mana.. benda nak jadi.. so sabar jelah ya Aiman..

18/9/2011 - Aiman ni jatuh pokok mangga tepi rumah.. hobi dia memang manjat, tp malang tidak berbau kan.. dah jatuh, patah pula tulang paha nya.. terus admit HTJ tghari tu jugak..

Aiman - masih baru sampai kat wad..
sedih tgk kaki dia..
elok2 boleh lari2,
skrg dah x blh lari utk 4-6 minggu
sbb tulang dah patah..

19/9/2011 - Doktor dah start tarik tulang dia guna pemberat, biar tulang kembali ke tpt asal.

lelap sebab dah letih asyik ter baring je kat katil spital. tQ Ain sbb shoot photo nih..

23/9/2011 - Aiman lepas keluar dari OT room.. siap simen dari paras pinggang sehingga ke buku lali... berat wooo kalu angkat nak pergi bilik air... dugaan pada ibu & babah nih... Alhamdulillah..

dah siap tarik tulang & simen, tgu nak keluar wad.. :-)

23/9/2011 - Alhamdulillah.. dah keluar dari wad petang jumaat tu. Syukur, dapat lah balik rumah & tgk keadaan anak2 yang lain.

Thanks to en Hubby, Mr Q yang selalu ada di sisi bilamana dugaan ni datang, siap bergilir jaga aiman di hospital bila masa mengizinkan.. susah payah nya kerja di site pun, dia tetap menghadirkan diri bila2 masa kami sangat memerlukan. You're the BEST dear.., we love U.

Thanks to MIL jugak tolong tgkkan kids yang lain. Kesian korang yer.. monteng sekolah 2 hari..

Thanks to my parent, Sis, SIL x 2 & kawan2 yang memberi semangat pada kami, di saat kami memerlukan. Pada yang datang melawat di HTJ, thanks sebab sudi meluang masa ya..

tq bebanyak..hanya Allah yang dapat membalas jasa baik kalian.

Dalam ramai2 kawan yang memberi semangat tu, terselit jugak kisah yang melemahkan semangat ai... hu hu., next entry lah.. malas nak pikir nak ceta mcm mana...lgpun, ai kena sentiasa bersangka baik pada orang lain.. :-))

Monday, September 12, 2011

Happy Besday Hannani @ Bebot

Happy Birthday Sayang.... Happy Birthday Nanie

11-9-2007 : Qismina Farah Hannani

Nanie - 2 days (HTJ, Seremban)

Nanie - 2 months (Seremban 2)


Nanie - 12month (Sibu, Sarawak)

Nanie - 2 years (Bukit Tinggi, Kepala Batas, Kedah)


Nanie - 3 Year (Melaka)

Nani 4 years..

Ingat nak upload gambar Nanie potong kek on her besday.. tp Uncle Muso blom upload lagi lah.. so, lenkali lah yer.. he he

Semoga Nanie menjadi anak yang baik, mendengar kata, bijak pandai & solehah... :-))




Saturday, September 10, 2011

Family Potrait 2011

Akhirnya....

Ai dapat jugak family potrait.. dari kamera SIL... thanks a lot sis.. appreciate the pics so much. :-))

Close up (Purple theme 2011)
Potrait with SIL & MIL

Kanak2 rebina & Ucu n K Hana

hanya kami :-P

Daaaa..... love the pics very much.. again, thanks to Angah & Hubby, Abg Khairi for the marvellous pics..

Friday, September 9, 2011

Pembuka Order Sesudah Cuti Raya

Salam..

Macam biasa kalau ai sudah datang rajin..., sekali harung ai update blog.. berjela2 cerita.. hi hi hi

Apa pun, raya ke-4, kitorang sudah pun balik ke rumah di Senawang. Tak tahu da nak beraya kemana pun.. so, balik rumah, kemas rumah yang agak2 macam tongkang pecah sudah before balik malam raya hari tu..

Hari Sabtu tu, secara rasmi ai dah pun membuka ruang untuk tempahan kek lapis/cupcakes/segala macam kek lah kalo mahu... :-))

Sebagai pembukaan order, dapat order cupcakes dari kawan yang nak hadiahkan cupcakes pada kawan dia yang menjadi pengantin.. tema warna.. itam & merah..

Oreo Cupcakes (Fresh Cream Topping)

Selain tu, kawan ni pun order Besday Cupcakes utk anak lelaki dia yg sambut besday mgu yang sama.. tema Ben10.. biasalah.. anak lelaki kan.. xkan mintak barbie doll plaks.. ha ha

Thanks Sai. :-))

Then, anak saudara mr Q (my hubby), request popcakes utk besday dia.. rasanya betul2 dah lama x buat popcakes nih.. kena asah skill lah nampaknya..

Alhamdulillah.. masih ingat jugak ai rupanya pada ilmu popcakes tu..

to: Aishah, mak lang tak sempat nak buat wording ya.. he he

close-up, popcakes (choc cakes+cream cheese frosting)


Apa pun,... masih mood raya, virus M pun masih cuba2 mendekat.. & mgu ni agak busy beraya di rumah kawan2 di sekitar seremban/kl.. :-))

Daaa....



Kenangan Raya 2011

Tidak terlalu lambat untuk ai ucapkan selamat hari raya pada kawan2 semua kan... he he.. sangat busy before raya.. lepas raya pulak, santai yg amat sampai malas nak buat apa2 termasuk menghapdate blog ai nih..

Tak byk pun yg nak di hapdate kan, lagipun ai ni bukan jenis suka bergambar.. then x byk pun gambar raya.. low profile.. kih kih kih..

Ada lah sedikit sebanyak gambar buat kenangan..


kanak2 rebina main bunga api.. babah layan jer.. ibu tak mau tgk sebab pasti terkenangkan kampung nun jauh di Dalat.. ingat masa kecik2 dulu.. Atok kanak2 rebina ni memang selalu belikan bunga api utk ai dgn sis ai.. ha ha, yang best, atok main bunga api jenis lagi best.. besau gila & seronot lah.. :-))


sedey jer aiman... tgal dia je hero beraya kat umah Umi (MIL), lain2 hero dah balik ke JB, umah tok nek dorang belah ayah.. so, xda geng, kena buli dgn heroin2 semalaya.. raya mana bley masam2 yer..

Heroin2 aka kanak2 rebina yg ceria nak pergi beraya.. ha ha ha..

posing dgn best friend dr rumah sebelah.. anis & nana..

ibu (ai ler..), with Nanie & Aiman.. pagi raya pertama kat umah MIL di Gombak.. sorry, ai mmg penat lepas buat kek lapis sebulan.. so nak make-up pun x larat.. kah kah kah..

my Mr Q (babah) with Aiman & Nanie.. posing lah jugak..

Tu je lah gambar yang sempat ambik di Raya Pertama & Kedua.. adesss.. asyik lupa ja nak ambik photo sekeluarga... Sedey tau....

To: Mak, Apak, my Sis, Dah & my Son, Hafiz... Selamat Hari Raya.. Ampun & Maaf dipinta dari kejauhan.. Semoga tahun depan, kita dapat berhari raya bersama.. Sayang u ols semua..:-))

Daaaa......


P/S:

Sila lah beraya ke rumah ai... pasti anda akan temui.. pelbagai kaler kek lapis.. he he

Sunday, September 4, 2011

Order Penutup Aidilfitri 2011

Salam...

Selamat Hari Raya... da abis raya, baru lah ai ada masa nak update blog ai nih... he he.. bizi dan berjuang hingga ke titik peluh yg terakhir.. :-))


Ni antara order penutup utk Aidil Fitri 2011, Thanks to Rahmah dr Sri Petaling (5 kek lapis size XL), K Shidah dr Ampang, Nuzul dr Keramat dan beberapa org lagi,.. da tak ingat nama sbb dah cuti lama.. buku bill pun entah kemana sejak balik raya hr tu.. :-P

2 hamper raya yang di order oleh Mr Chua dari Teluk Intan, Perak utk 2 ex-staff dia di Pedas & Seremban... ai siap hantar lagi.. Thank Mr Chua sbb beri kepercayaan utk ai ya.. :-))

Birthday Cupcakes utk Fiqah.. order by dearest Sis, Zetty.. sebagai kek penutup before ai cuti raya.. thanks & hepi besday ya Fiqah.. k fir doakan semoga hepi selalu... :-))


Daaa.... dan jutaan terima kasih pada kawan2 yang promote kek lapis secara langsung or tidak langsung...

Sayang korang2 semua.. :-))