Sunday, October 3, 2010

Selamat Ulang Tahun Ida & Nani.. 11 & 30 Sept 2010

Selamat Ulang tahun ke 3 untuk Nani pada 11 September 2010.. acara kek besday tertangguh sehingga ke 30 September atas sebab yang tertentu..

Selamat Ulang tahun ke 8 untuk Ida pada 30 September 2010..

Semoga Ida & Nani menjadi anak2 yang baik dan berguna satu hari nanti.. Ibu sayang korang2 semua.. marah2 tu, marah2 sayang ye..

Kek ni, besar yang amat sampai ke hari ini pun tak abis makan lagi. Selalu nya acara memotong kek dan sambutan hari ulang tahun hanya untuk kami sekeluarga sahaja.. tp sebab malas nak pergi ke kedai kek King's yang jauh nun di Mergong, aku pergi ke Darul Aman jak.. Secret Recipe's.. hu hu harga kek ni pun Lumayan tau.. hu hu hu.. jadi kena makan abis kek nih.. ha ha ha.. Juga aku nak ucapkan thanks so much to our office-mate since last year mmg selalu ada dgn kitorg pun, Afif Shafiq sebab belanja KEPC yer.... murah rezeki ko.. kitorg doakan ko cepat naik pelamin.. he he he


Nak dijadikan cerita, en asben pergi membeli KEPC dgn si Afif ni, keta pulak dah terkunci dalam site, so kamera untuk tangkap2 gambar pun takde sbb kamera dok dalam kereta asben.. balik ler ke rumah dgn si Afif nih..

So Afif ( mmg berjasa lo kau ni kat akk ..) tangkap gambar guna HP jek.. he he..


Sebatang lilin yang besar utk si kakak & lilin yg kecik untuk si adik tiupkan.. sekurang2 nya, hajat di hati untuk tiup lilin tu tercapai lah sudah..






dah settle tiup, masa utk potong kek.. he he he













Begitu sekali nani memotong kek.. sungguh beriya2.. maklum lah.. umur 1 & 2 tahun manalah tahu potong kek lagi.. he he he.. Ida sungguh ceria ..dapat hadiah buku dan hadiah yang diidamkan tu.. ha ha.. thanks lah en Babah.. WE LOVE U BABAH...

Thursday, September 30, 2010

Gelagat Anak2 di Kampung Halaman ku...


Tak dapat banyak ambil gambar di cuti raya kali nih.. memandangkan kamera pun takde, so thanks to my sis, Mak Long.. tolong snap sedikit sebanyak, mana yang sempat utk dijadikan kenangan..

Terasa sangat rugi bila perjalanan balik ke kampung kali ini, bukan menggunakan jalan raya @ jalan darat macam selalu sebab keadaan jalan yg tidak dapat digambarkan dengan kata.. Rasanya daripada tahun lepas aku cuti raya ke kampung hingga ke cuti raya tahun ini, jalan masih di takuk yang lama.. malah lebih teruk. Jadi, kami memilih untuk menggunakan jalan air aka.. speedboat. Pengalaman yang baru bagi Nina, Aiman & Nani.. memang teruja, tetapi sayang the view of us dalam speed boat tu tak dapat nak digambarkan dengan photo.. dek kamera takde, baik pergi or balik.. nak beli baru pun, dah tak sempat sangat.. so layan je gambar budak2 main lelayang di pantai n kat rumah di kampung.. he he he.. apapun, kitorg berharap agar lain kali dapat balik lagi.. seronot sbb bukan selalu.. setahun hanya sekali.. jadi HARI RAYA itu amat bermakna bagi AKU..



Nina & abangnya..Hafiz















nina.. dgn layang2 BEN 10 nyer..













Ida.. ala2 ayu gitu.. ha ha ha



























































aksi2 kanak2 dok memanjiat katil sambil karaoke




okeh.. akan aku post kan photo2 juadah dan kek2 sempena raya 2010 ini.. hu hu hu buat semak blog aku ..

Sunday, June 27, 2010

Tempahan Kek Lapis Sarawak 2010

Tempahan Kek Lapis Untuk Hari Raya 2010 dibuka sekarang.

Hari Raya bakal menjelma lagi.. So, jangan lupa membuat tempahan awal ya..

Untuk menjamin kualiti, tempahan adalah terhad dan tempahan akan ditutup seawal 1 Ramadhan. (Kek akan mula dihantar secara berperingkat mulai 13 Ramadhan).

Kami juga menerima tempahan untuk hari-hari biasa sehingga 25 Julai sahaja dan akan ditutup untuk memberi laluan pada tempahan untuk hari raya.

Tempahan akan dibuka semula selepas 6 syawal.


* Kek ini menggunakan butter, dibuat sendiri oleh kami dan tidak mengandungi pengawet.


* Kek ini tahan lama (mencecah 3 bulan sekiranya disimpan dlm freezer).


* Berat purata kek adalah diantara 500gm-550 grm, 1.5kg - 1.55kg. (mengikut jenis kek).

Untuk tempahan/pertanyaan, message di inbox saya @ SMS to 019-663 1013 @ chat di YM saya: watie_1411@yahoo.com.my , atau pun add saya sbg rakan di Laman Facebook , WATIE QUE


KEK LAPIS MUTIARA -Code: LM001

[FLAVOR: COKLAT/HORLICKS & BISKUT JEJARI]

8X2.3 (500grms) - RM25-00

8x8 (1.5kgs) - RM65-00


KEK LAPIS 3 RASA - Code: LTR002

[FLAVOR: PANDAN/OREN & STRAWBERI]
8X2.3 (500grms) - RM25-00
8x8 (1.5kgs) - RM65-00




KEK LAPIS CADBURY's - Code: LC007

[FLAVOR: NESTUM/COKLAT CADBURY'S]

8X2.3 (500grms) - RM25-00

8x8 (1.5kgs) - RM65-00


Tuesday, June 22, 2010

NEW ARRIVAL - LYCRA 2 TONE AWNING

Salam,

Minggu ni ada stok tudung lycra yang baru..

So, boleh lah belek2 mana yang berkenan di hati..., kalau dah ada yang berkenan, isi form di bawah or follow je step ni..

1. Sila sms @ hubungi saya 0196631013 atau e-mail : watie_1411@yahoo.com.my dan nyatakan kod tempahan anda bagi pengesahan stok.

2. Setelah saya mengesahkan stok dan jumlah bayaran, anda hendaklah membuat pembayaran ke akaun saya:
MAYBANK (Firmawati Binti Jahori) : 1641 1906 1079
CIMB BANK (Firmawati Binti Jahori) : 0516 0004 1025 27

3. Selepas pembayaran dibuat, sila hubungi/sms/email saya dan berikan
i. Nama :
ii. Alamat Penghantaran:
iii. Kod Tempahan:
iv. Jumlah Bayaran:

4. Barangan anda akan dihantar dalam masa 1-2 hari selepas bayaran diterima. Tracking No. akan diberikan kepada anda melalui emel/SMS.

..TERIMA KASIH.....

POSTAGE VIA POS LAJU

PENINSULAR MALAYISA RM6

SABAH/SARAWAK RM9

3 pcs and above free postage




Tudung Lycra 2 Tone
Body: Kain Lycra Korea, Awning: Thai Silk
Size M (Labuh Tutup Dada)
Code: LYCRA 001
RM25/pc


Tudung Lycra 2 Tone
Body: Kain Lycra Korea, Awning: Thai Silk
Size M (Labuh Tutup Dada)
Code: LYCRA 002
RM25/pc



Tudung Lycra 2 Tone
Body: Kain Lycra Korea, Awning: Thai Silk
Size M (Labuh Tutup Dada)
Code: LYCRA 003
RM25/pc

Tudung Lycra 2 Tone
Body: Kain Lycra Korea, Awning: Thai Silk
Size M (Labuh Tutup Dada)
Code: LYCRA 004
RM25/pc


Tudung Lycra 2 Tone
Body: Kain Lycra Korea, Awning: Thai Silk
Size M (Labuh Tutup Dada)
Code: LYCRA 005
RM25/pc

Tudung Lycra 2 Tone
Body: Kain Lycra Korea,
Awning: Thai Silk
Size M (Labuh Tutup Dada)
Code: LYCRA 005 RM25/pc
So.. happy viewing and shopping... dagg.... ;-)

Wednesday, June 9, 2010

Tudung Lycra Nisrina

Sesiapa berminat nak order,
boleh call or sms saya di 019-663 1013 ..atau isi order form kat bawah sekali yer..

..TERIMA KASIH.....
POSTAGE VIA POS LAJU
PENINSULAR MALAYISA RM6
SABAH/SARAWAK RM9
3 pcs and above free postage




Tudung Lycra Nisrina (Light Brown)
Size M (Labuh Tutup Dada)
Code: LN 001
RM30/pc


Tudung Lycra Nisrina (Blue)
Size M (Labuh Tutup Dada)
Code: LN 002
RM30/pc


Tudung Lycra Nisrina (Green)
Size M (Labuh Tutup Dada)
Code: LN 003
RM30/pc

Happy viewing and do not hesitate to comment if interested.. YM me: watie_1411






Tuesday, June 8, 2010

Kain Japanese Cotton (4m).. (READY STOCK)

Kain Japanese Cotton (4m)
Semua ready stock..
RM45-00 sahaja.
Sekira nya berkenan, isi form di bawah...

thanks ya..




JC - 001




JC - 002




JC - 003




JC - 004
Berminat..??? , SMS or YM saya..






































Bisnes Online Just Set Up..(Tudung Lycra Butang)

Salam.. dah lama nak update blog, tp takda cerita.. baru2 ni, saya setup satu butik online dalam Facebook.. memang saingan sangat hebat.. tetapi kita tidak tahu rezeki kita kalau kita tidak mencuba.. Untung Rugi..Allah yang tentukan.. Usaha kita yang penting, berani mengambil risiko mesti ada.... Mana yang korang berkenan.. pilih lah then boleh terus call saya..
So kita layan je, kalu berminat, boleh order, terus sms saya : 019 663 1013 ,or YM saya : watie_1411@yahoo.com.my



Tudung Butang (terdapat 3 patern ready stock), Size M (Labuh tutup dada), Hanya RM15/pc









Monday, April 26, 2010

Masa itu Emas

Salam..





Dah lama betul tak menyinggah di blog ini.. benar2 sibuk, menguruskan hal rumah & hal anak2 dan kerja-kerja di pejabat. Sampaikan nak jenguk blog pun tidak berkesempatan.. hatta nak upload gambar hari raya pun tidak sempat jugak...





Hu hu hu.. waktu selalu cemburu kan aku..





Ada lain masa, akan di'upload'kan juga gambar2 hari raya yer..





just sempat upload wajah terbaru anak bongsu, nani.. sekarang rajin dan pandai sungguh posing..