Monday, December 26, 2011

~ Thanks for blogwalking.. ~

Assalamualaikum & Hello...

Pada kawan2 yang rajin jenguk2 blog ai nih dan pada yang tinggal message kat shoutbox tu, tQ sesangat, ai tak dapat nak reply satu2... just nak cakap thanks for any compliments tu ya.. lagi satu, ai akan visit blog uols bila berkesempatan. :-))

Entah lah, sejak dah kerja balik nih, ai rasa macam penat sangat setiap kali balik kerja (bukan ada kerja banyak pon..)... aduh, blog pun sampai x diupdate.. jangan kan update blog, nak masak pun mcm takda hati..

CAMANA NIH?????? apa nak jadik nih... hu hu hu hu

Masih ada 4 hari lagi hari bekerja dalam bulan terakhir di 2011 ni.. Jujurnya, sejak kembali bekerja nih, jarak antara anak2 dengan ai terasa jauh.. Huk.. huk.. huk... sedih, terkejar2 dengan masa yang singkat, bila balik rumah, hari pun dah menjelang malam..

Sampaikan ada masa ai terpikir, mungkin kembali menjadi 'Stay Home Mum' lebih baik...
ADAKAH BOLEH BEGITU...????

Daaaa....... masa begitu cemburu pada ai..

Luv U ols.. :-))




Friday, December 9, 2011

Cuti Sekolah dan Kisah Sebelum Cuti..

Haaa.... Cuti Sekolah dah pun berminggu berlalu... baru ada masa nak update blog..

Berabuk blog ai nih.. he he he

Tahniah utk kanak2 rebina ai yang cemerlang dalam pelajaran tahun 2011... Ibu bangga dengan pencapaian korang.. pada kanak2 rebina yang tak dapat hadiah tu, ibu x kesah pon.. sebab dah tahu korang2 memang berusaha kan.. :-))

Si Cilik Ida..

Congrats Ida....

My Princess Mizz Nina.. kih kih kih kih

Congrats Mizz Nina...

Ibu doakan korang2 semua berjaya dalam hidup... Amin... & Selamat Bercuti ya...

Daaaa..... :-))

Monday, November 14, 2011

Genap 34 tahun.. Alhamdulillah

Alhamdulillah..



14.November.2011 ini, ai genap 34 tahun..

1) Syukur kepada Allah atas segalanya.. Berikanlah kesihatan, kebahagiaan dan keberkatan hidup pada ku dan keluarga tersayang.

2)Terima kasih Mak kerana melahirkan aku ke dunia, memberikan aku kasih sayang yang melimpah ruah yang tidak berbelah bagi, memberikan segala pertolongan tatkala aku kesusahan, memberikan segala pelajaran yang aku perlukan untuk mengharungi hidup dan terima kasih kerana Mak sentiasa ada untuk aku bila saja aku memerlukan.

3) Terima kasih Bapak kerana memberikan aku kasih sayang yang melimpah ruah yang tidak berbelah bagi, memberikan segala pertolongan tatkala aku kesusahan, memberikan segala pelajaran yang aku perlukan untuk mengharungi hidup dan terima kasih kerana Bapak pun seperti Mak..sentiasa ada untuk aku bila saja aku memerlukan.

4) Terima Kasih Suami Ku, Qalam Hamidy Ismail.. kerana memberikan aku cinta, kasih sayang dan segala2 yang aku perlukan dalam hidup., kerana selalu bersama aku tatkala susah dan senang, kerana selalu membimbing, memahami aku dan menjadi rakan terbaik dalam hidup, kerana menjadi suami dan ayah terbaik dalam kehidupan kita..dan kerana selalu ada untuk aku bila saja aku memerlukan mu.. Sayang Selalu

5) Terima kasih anak2, Fatin, Ida, Hafiz, Nina, Aiman & Nani kerana menjadi cahaya dalam hidup Ibu.. tanpa korang, pasti hidup ibu menjadi sunyi sepi.. Ibu Sayang Korang semua.

6) Terima Kasih Dah.. my beloved sis.. kerana kau sentiasa ada untuk aku bila saja aku memerlukan.

7) Terima Kasih kawan2 dan saudara mara yang lain atas ucapan dan doa kalian... semoga kita semua diberkati Allah dan dimurahkan rezeki.. Sayang korang semua kerana korang lah penyeri hidup tatkala berjauhan dari keluarga..


Daaaa..... :-))

Saturday, November 12, 2011

.. Miss my Blog....

Rindunya nak update blog tp masa tak mengizinkan nak update buat masa nih..

3 minggu pc rosak, langsung x jenguk fb & blog.. bila dah ok ni.. rasa macam takde mood nak update..

Alhamdulillah, berlalu sudah Hari Raya Aidil Adha.. semoga ibadah korban yang kita sertai tahun ini akan diberkati Allah..

Menjelang cuti sekolah yang tinggal beberapa hari lagi ni, banyak kerja dan program yang nak kena buat..

Insya Allah, ada masa nanti, ai update blog n letak resepi yang kawan2 request di fb ya..

daaa... :-))

Friday, October 7, 2011

Kek Moist Coklat & Tepung Segera Kek Coklat

Hallluuuu....

Ni segmen promosi bisnes sendiri... he he he

Selain kek lapis Sarawak/Kek Birthday/Kek marble dll kek lagi, ai pun buat kek moist Choc tau... :-)





Terliur ke?..... yummy.. memang sodap... :-))




Size : 6 inch Round - RM18/00 only


Selain jual kek yang da siap, ai pun supply tepung segera kek moist choc nih.. so, pada yang minat nak try sendiri, boleh lah order... :-))


Tepung Segera Moist Choc Cakes RM12/00 per packet [not include postage]
* cuma tambah bahan basah: minyak/air/telur/susu pekat




Berminat nak order ??, boleh sms/call ai ye..: Watie 019 663 1013.

Memang mudah dibuat dan dijamin sedap.. :-))

Daaaa..... sekian segmen iklan utk bisnes sendiri.. :-P

Friday, September 30, 2011

Happy 9th Birthday, Ida..

Hai.... baru nak publish entry ini..

Apapun, Happy Birthday yang ke 9 pada anak kedua ai.. Qatrunnada Faridah a.k.a IDA..

Semoga Ida menjadi anak yang solehah, cerdik pandai & berguna..

Ibu, Babah, Kakak, & Adik2 Sayang Ida..

Ida masa kecik2.. umur 4-5 tahun @ Seremban 2


Ida .. umur 7-8 tahun @ Alor Setar



Ida .... 9 tahun.. :-))

Sejak lepas raya, lama tak buat kek selain kek lapis.. wahahaha.. kena juga buat kek besday utk besday gurl.. buat cupcakes yang simple2 sahaja... yang penting ada kek & lilin.. hi hi hi

Cappucino-Choc Cupcakes with freshcream topping..


satu lilin jer..?? ok lah.. yang penting, kita gembira.. :-))



" Nanie: nani pon nak kek ugak... "


ni kek nani...tompang sekaki tiup lagi sekali... :-))
Semoga nani menjadi anak yg solehah & cerdik ya..


pose dari besday gurls (Nani - 11/9) & Ida (30/09)

Da.....

Monday, September 26, 2011

Dugaan tp aku Redha..

Hallu.... baru ada masa n mood nak mengupdate blog ai nih..

Kadang2 kita tidak menduga malang yang bakal menimpa kita atau orang sekeliling yang kita sayang.. tetapi itulah yang menimpa ai minggu lalu.. terasa macam mahu diputarkan masa sebelum terjadi malang tu, jadi dapat kita berjaga2.. hu hu..

Tetapi, bila dipikir2 balik, ada sebab & hikmah kenapa kita diduga.. kerana Allah sayangkan kita.., jadi ai dan hubby redha segala dugaan yang menimpa. Biarpun tidak sanggup melihat se kecil Aiman menahan sakit..nak buat mcm mana.. benda nak jadi.. so sabar jelah ya Aiman..

18/9/2011 - Aiman ni jatuh pokok mangga tepi rumah.. hobi dia memang manjat, tp malang tidak berbau kan.. dah jatuh, patah pula tulang paha nya.. terus admit HTJ tghari tu jugak..

Aiman - masih baru sampai kat wad..
sedih tgk kaki dia..
elok2 boleh lari2,
skrg dah x blh lari utk 4-6 minggu
sbb tulang dah patah..

19/9/2011 - Doktor dah start tarik tulang dia guna pemberat, biar tulang kembali ke tpt asal.

lelap sebab dah letih asyik ter baring je kat katil spital. tQ Ain sbb shoot photo nih..

23/9/2011 - Aiman lepas keluar dari OT room.. siap simen dari paras pinggang sehingga ke buku lali... berat wooo kalu angkat nak pergi bilik air... dugaan pada ibu & babah nih... Alhamdulillah..

dah siap tarik tulang & simen, tgu nak keluar wad.. :-)

23/9/2011 - Alhamdulillah.. dah keluar dari wad petang jumaat tu. Syukur, dapat lah balik rumah & tgk keadaan anak2 yang lain.

Thanks to en Hubby, Mr Q yang selalu ada di sisi bilamana dugaan ni datang, siap bergilir jaga aiman di hospital bila masa mengizinkan.. susah payah nya kerja di site pun, dia tetap menghadirkan diri bila2 masa kami sangat memerlukan. You're the BEST dear.., we love U.

Thanks to MIL jugak tolong tgkkan kids yang lain. Kesian korang yer.. monteng sekolah 2 hari..

Thanks to my parent, Sis, SIL x 2 & kawan2 yang memberi semangat pada kami, di saat kami memerlukan. Pada yang datang melawat di HTJ, thanks sebab sudi meluang masa ya..

tq bebanyak..hanya Allah yang dapat membalas jasa baik kalian.

Dalam ramai2 kawan yang memberi semangat tu, terselit jugak kisah yang melemahkan semangat ai... hu hu., next entry lah.. malas nak pikir nak ceta mcm mana...lgpun, ai kena sentiasa bersangka baik pada orang lain.. :-))

Monday, September 12, 2011

Happy Besday Hannani @ Bebot

Happy Birthday Sayang.... Happy Birthday Nanie

11-9-2007 : Qismina Farah Hannani

Nanie - 2 days (HTJ, Seremban)

Nanie - 2 months (Seremban 2)


Nanie - 12month (Sibu, Sarawak)

Nanie - 2 years (Bukit Tinggi, Kepala Batas, Kedah)


Nanie - 3 Year (Melaka)

Nani 4 years..

Ingat nak upload gambar Nanie potong kek on her besday.. tp Uncle Muso blom upload lagi lah.. so, lenkali lah yer.. he he

Semoga Nanie menjadi anak yang baik, mendengar kata, bijak pandai & solehah... :-))




Saturday, September 10, 2011

Family Potrait 2011

Akhirnya....

Ai dapat jugak family potrait.. dari kamera SIL... thanks a lot sis.. appreciate the pics so much. :-))

Close up (Purple theme 2011)
Potrait with SIL & MIL

Kanak2 rebina & Ucu n K Hana

hanya kami :-P

Daaaa..... love the pics very much.. again, thanks to Angah & Hubby, Abg Khairi for the marvellous pics..

Friday, September 9, 2011

Pembuka Order Sesudah Cuti Raya

Salam..

Macam biasa kalau ai sudah datang rajin..., sekali harung ai update blog.. berjela2 cerita.. hi hi hi

Apa pun, raya ke-4, kitorang sudah pun balik ke rumah di Senawang. Tak tahu da nak beraya kemana pun.. so, balik rumah, kemas rumah yang agak2 macam tongkang pecah sudah before balik malam raya hari tu..

Hari Sabtu tu, secara rasmi ai dah pun membuka ruang untuk tempahan kek lapis/cupcakes/segala macam kek lah kalo mahu... :-))

Sebagai pembukaan order, dapat order cupcakes dari kawan yang nak hadiahkan cupcakes pada kawan dia yang menjadi pengantin.. tema warna.. itam & merah..

Oreo Cupcakes (Fresh Cream Topping)

Selain tu, kawan ni pun order Besday Cupcakes utk anak lelaki dia yg sambut besday mgu yang sama.. tema Ben10.. biasalah.. anak lelaki kan.. xkan mintak barbie doll plaks.. ha ha

Thanks Sai. :-))

Then, anak saudara mr Q (my hubby), request popcakes utk besday dia.. rasanya betul2 dah lama x buat popcakes nih.. kena asah skill lah nampaknya..

Alhamdulillah.. masih ingat jugak ai rupanya pada ilmu popcakes tu..

to: Aishah, mak lang tak sempat nak buat wording ya.. he he

close-up, popcakes (choc cakes+cream cheese frosting)


Apa pun,... masih mood raya, virus M pun masih cuba2 mendekat.. & mgu ni agak busy beraya di rumah kawan2 di sekitar seremban/kl.. :-))

Daaa....



Kenangan Raya 2011

Tidak terlalu lambat untuk ai ucapkan selamat hari raya pada kawan2 semua kan... he he.. sangat busy before raya.. lepas raya pulak, santai yg amat sampai malas nak buat apa2 termasuk menghapdate blog ai nih..

Tak byk pun yg nak di hapdate kan, lagipun ai ni bukan jenis suka bergambar.. then x byk pun gambar raya.. low profile.. kih kih kih..

Ada lah sedikit sebanyak gambar buat kenangan..


kanak2 rebina main bunga api.. babah layan jer.. ibu tak mau tgk sebab pasti terkenangkan kampung nun jauh di Dalat.. ingat masa kecik2 dulu.. Atok kanak2 rebina ni memang selalu belikan bunga api utk ai dgn sis ai.. ha ha, yang best, atok main bunga api jenis lagi best.. besau gila & seronot lah.. :-))


sedey jer aiman... tgal dia je hero beraya kat umah Umi (MIL), lain2 hero dah balik ke JB, umah tok nek dorang belah ayah.. so, xda geng, kena buli dgn heroin2 semalaya.. raya mana bley masam2 yer..

Heroin2 aka kanak2 rebina yg ceria nak pergi beraya.. ha ha ha..

posing dgn best friend dr rumah sebelah.. anis & nana..

ibu (ai ler..), with Nanie & Aiman.. pagi raya pertama kat umah MIL di Gombak.. sorry, ai mmg penat lepas buat kek lapis sebulan.. so nak make-up pun x larat.. kah kah kah..

my Mr Q (babah) with Aiman & Nanie.. posing lah jugak..

Tu je lah gambar yang sempat ambik di Raya Pertama & Kedua.. adesss.. asyik lupa ja nak ambik photo sekeluarga... Sedey tau....

To: Mak, Apak, my Sis, Dah & my Son, Hafiz... Selamat Hari Raya.. Ampun & Maaf dipinta dari kejauhan.. Semoga tahun depan, kita dapat berhari raya bersama.. Sayang u ols semua..:-))

Daaaa......


P/S:

Sila lah beraya ke rumah ai... pasti anda akan temui.. pelbagai kaler kek lapis.. he he

Sunday, September 4, 2011

Order Penutup Aidilfitri 2011

Salam...

Selamat Hari Raya... da abis raya, baru lah ai ada masa nak update blog ai nih... he he.. bizi dan berjuang hingga ke titik peluh yg terakhir.. :-))


Ni antara order penutup utk Aidil Fitri 2011, Thanks to Rahmah dr Sri Petaling (5 kek lapis size XL), K Shidah dr Ampang, Nuzul dr Keramat dan beberapa org lagi,.. da tak ingat nama sbb dah cuti lama.. buku bill pun entah kemana sejak balik raya hr tu.. :-P

2 hamper raya yang di order oleh Mr Chua dari Teluk Intan, Perak utk 2 ex-staff dia di Pedas & Seremban... ai siap hantar lagi.. Thank Mr Chua sbb beri kepercayaan utk ai ya.. :-))

Birthday Cupcakes utk Fiqah.. order by dearest Sis, Zetty.. sebagai kek penutup before ai cuti raya.. thanks & hepi besday ya Fiqah.. k fir doakan semoga hepi selalu... :-))


Daaa.... dan jutaan terima kasih pada kawan2 yang promote kek lapis secara langsung or tidak langsung...

Sayang korang2 semua.. :-))

Tuesday, August 23, 2011

~ Urusan Penghantaran Kek Lapis lagi~

Ini adalah penghantaran terakhir keklapis & biskut raya melalui poslaju. Semua kek telah diposkan pada Sabtu, 20/8/2011.. dan hampir semua telah sampai ke destinasi masing2. Alhamdulilah, terima kasih pada pembeli.. Watie jual ya.. :-)

Thanks to :

By poslaju:-
1) Rohana Abu Bakar, KB Kelantan - Biskut Raya 3 blg
2) Rosnah Sungo, KK Sabah - 14pax kek lapis
3) Dr. Faizah Hanim, Jitra - 6pax kek lapis
4) Liena Jusoh, Dungun - 6pax kek lapis
5) Hasniza Nordin, Sg Petani - 3pax kek lapis
6) Normah Kedri, Daro Sarawak - 4pax kek lapis


By hand delivery/self collection:-
1) BJ Muhaimi, Sentul - 4pax kek lapis
2) Masayu Ahmad, Sentul - 3 pax kek lapis
3) Liza@Ibu Ummu - 6pax kek lapis
4) Afif Shafiq - 3kg Popia simpul
5) Siti Suhana, Cyberjaya - 72pax kek lapis
6)Tuty Amin, Semenyih - 30pax kek lapis & 1biji kek XL
7) Mimi Amin, KL - 4pax kek lapis & 5 bj kek XL
8) Rosdi @ Tawel, Senawang - 10 pax kek lapis
9) Zety MohdYusof, Senawang - 6pax kek lapis & 16pcs vanilla Cupcakes (selit order)
10) Fazilah Hashim, Senawang - 1 Hamper, 1 pax kek lapis & 1btl biskut Seroja
11) Linda, Senawang - 1 Hamper
12) Azura, Labu - 2 botol biskut Seroja
13) Ezuekhai, Ampang - 3pax kek lapis
14) Roshimawani, Pantai Dalam KL - 17pax kek lapis, 2 btl samperit & 6 btl Seroja
15) Norazmah, Sg Besi - 7pax kek lapis



Terima kasih ya.. Harap semua berpuashati..

:-))

Thursday, August 18, 2011

~ Urusan Penghantaran Kek Lapis ~

Salam,...

Petang tadi dah selamat di poskan parcel2 kek lapis.. wah baru 5 parcel, macam nak pengsan ai membungkus.. bkn boleh sebarang bungkus, takut kek sampai xda rupa kek pulak.. :-))

Apa pun, Alhamdulillah sebab 30 biji kek yang dikurier ke Penang Isnin lalu telah selamat sampai pada hari berikutnya.. wah cepat dan murah guna KTM Distribution.. sesuai bagi parcel yang sangat berat & besar.. he he. Begitu jugak dgn 7 biji kek ke Kota Kinabalu..selamat sampai dalam keadaan selamat dan sempurna selepas 2hari diposkan..guna Poslaju pun laju ya.. :-))


Thanks juga to my Mr Q's friend, Rosdi aka Tawel.. order 53 biji kek lapis, telah pun diambil petang Selasa lepas.. korang masyuk, aku pun masyuk.. rezeki Ramadhan ya.. :-)

Parcel2 yang telah selamat diposlajukan petang tadi,.. Insya Allah akan mengambil masa 1-2 hari sampai ke destinasi masing.., Terima kasih banyak2.

Reference poslaju :
1) Rubiah Mohd Lazon - Sri Aman, Sarawak (EM009192603MY)
2) Irwan Ilyas - TTDI, KL (EM009192594MY)
3) Saliza A Jalil - Kuantan , Pahang (EM009192585MY)
4) Dr. Ungku Khairulbariah U. Ahmad - S/Alam, Selangor (EM009192665MY)
5) Abd Basid Abd Rahman - Skudai, Johor (EM009192617My)

Penghantaran Trip kedua ialah Hari Sabtu (20/8/2011) dan terakhir ialah pada Isnin (22/8/2011). Dan sebarang order kek lapis melalui poslaju tanpa bayaran sehingga 2ptg 19/8/2011 akan dikira BATAL.

Tempahan akan dibuka semula selepas 6 Syawal..

Terima kasih..

Daaaa... :-))