Thursday, January 31, 2013

~ LOVE is about TRUST ~



Without communication,  there is NO RELATIONSHIP,
Without respect, there is NO LOVE,
Without trust, there is NO REASON to continue...





~ Aku cuba berhenti mengejar sesuatu yang aku rasakan seperti kebahagiaan
kerana aku tersedar, 
bahawa kadang-kadang kebahagiaan itu tidak perlu dicari, 
kerana ia datang sendiri.... ~




~ XOXO ~

Thursday, January 24, 2013

~ Kisah sebalik RV & RBW Cakes in Jars ~


Tadaaaaa..... 
Asyik post lagu jer.. orang pun muak, aku pun muak.. ha ha

Lama sudah kawan tapi mesra ai minta sample cakes in jars, sebab dia nak bagi panel kebajikan tempat dia kerja testing. Kalo ada rezeki ai dan anak2, for sure kami akan buat kek ini utk office kawan ai ni setiapkali diorg buat sambutan hari jadi staff..

Seronok jugak yer kerja jabatan tu, siap ada orang raikan hari jadi lagi.. hurm, sekurang2 nya terasa kita dihargai.. 

Apa pun selepas banyak halangan, tangguhkan masa bagi sample, still panel itu mahu rasa jugak kek sebab kawan ai tu dah war2kan kat office dia.. thanks Sue.. u're one of my best marketer ever.. :-)

Finally, ai buat jugak kek Redvelvet & Russian Black White Cakes dalam botol ni utk sample.. Rasa nya secincai yang mungkin ai buat, sebab ai betul2 xda masa.. time tu pikir, sebab dah janji kan.. jahat ai ni... hu hu..

tadaaaa... ni sample botol kecik. 
tp x sempat nak snap RBW dlm botol size kecik..


After hantar sample tu, kitorg hanya berdoa biarlah panel kebajikan tu suka kan kek yang ai buat tu.. bukan apa, ha ha ai siap alter resepi.. (tu memang hobby ai.. sesedap rasa je tukar tau..)

Then dah memang rezeki anak2, my friend, Sue, did sent my a very nice sms.. ha ha speaking jap eh...

Dia cakap, panel kebajikan suka gile2 kek2 tu semua.. Order jalan untuk Besday Celebration Selasa tu.. :-)

Ya Allah, Alhamdulillah syukur..

Apa lagi, order trus untuk majlis hari selasa tu.. adooiiii, ai ni dah ler xda bahan utama utk kek tu.. jenuh driving mencari botol utk kek ni.. tapi demi dah janji dgn sahabat yang telah bantu mendapatkan bisnes.. ai berusaha jugak.. dah rezeki kita, kenapa nak menolak kan.. 
:-) ...

semoga anak2 tahu apa yang ai buat adalah untuk diorang jugak... Thanks jugak kerana anak2 ini.. Ida & Fatin sangat2 membantu dalam segala apa yang ai buat.. Ibu tahu korang selalu mahu ibu sentiasa gembira.. ibu sayang korang semua.. muaaahhhs.. korang lah segalanya untuk ibu.. :-)


Tadaa.. ni RBW cakes dlm botol size besau.... 
memang berbaloi2 makan kek ni.. :-)

So, untuk pricing cakes ni:-
Botol Kecik - RM4.50/botol
Botol Besar - RM8.50/botol

Flavor available:-
Redvelvet Cakes
Russian Black White Cakes 
Rainbow Cakes

Daaa.... banyak pulak membebel dakk.... apa pun, semoga hidup ai sekeluarga akan diberkati Allah selalu. 

xoxo... Watie

Tuesday, January 22, 2013

~ Don't Let Me Fall ~



~ DONT LET ME FALL ~

Underneath the moon
Underneath the stars
Here's a little heart
For you
Up above the world
Up above it all
Here's a hand to hold on to

But if i should break
If i should fall away
What am i to do
I need someone to take
A little of the weight
Or I'll fall through

You're just the one that I've been waiting for
I'll give you all that I have to give and more
But don't let me fall

Take a little time
Walk a little line
Got the balance right aha
Give a little love
Gimme just enough
So that i can hang on tight

We will be alright
I'll be by your side
I won't let you down
But i gotta know
No matter how things go
That you will be around

You're just the one that i've been waiting for
I'll give you all that i have to give and more
But don't let me fall
Don't let me fall

Underneath the moon
Underneath the stars
Here's a little heart 
For you
Up above the world
Up above it all
Here's a hand to hold on to

You're just the one that I've been waiting for
I'll give you all that I have to give and more
But don't let me fall

You'll be the one that I'll love forever more
I'll be here holding you high above it all
But don't let me fall


xOxO...

Sunday, January 20, 2013

"I Won't Give Up"


When I look into your eyes
It's like watching the night sky
Or a beautiful sunrise
There's so much they hold
And just like them old stars
I see that you've come so far
To be right where you are
How old is your soul?

I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up

And when you're needing your space
To do some navigating
I'll be here patiently waiting
To see what you find


'Cause even the stars they burn
Some even fall to the earth
We've got a lot to learn
God knows we're worth it
No: I won't give up

I don't wanna be someone who walks away so easily
I'm here to stay and make the difference that I can make
Our differences they do a lot to teach us how to use
The tools and gifts we got, yeah, we got a lot at stake
And in the end, you're still my friend at least we did intend
For us to work we didn't break, we didn't burn
We had to learn how to bend without the world caving in
I had to learn what I've got, and what I'm not, and who I am

I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up, still looking up.

I won't give up on us (no I'm not giving up)
God knows I'm tough enough (I am tough, I am loved)
We've got a lot to learn (we're alive, we are loved)
God knows we're worth it (and we're worth it)

I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up

Monday, January 14, 2013

~ Our new achievement in cupcakes ~

New achievement ~ siapkan 650pcs choc chips & 1000pcs cuppies in 2 days (manually) 

Penat jangan cakap lah.. tapi alhamdulillah, semua selesai..

Thanks so much to all of my little assistant, 
fatin, ida, nina,aiman & nani (yg kerja dia x kacau kitorg).

Without all helps and support, ibu pasti tidak 
akan mampu selesaikan apa yg telah kita buat selama 2 hari ni.
I admit, although this task is really tiring, but we enjoy our day together.
Finally, we completed the task and all hardworks paid-off kan..

Luv u all sayang..





Cuppies for doorgift


Cookies in jar for special guest

smiling with row of her effort kat majlis kawen

(pst: MB pun amek kita punya doorgift.. yessza)


Daaaa.... happiness is all i want with u ols..

Thursday, January 10, 2013

~ My Happiness ~

~ It's not about me.. 
but
their happiness are my happiness too ~

~ luv u my mok Atin... always there for her mummy ~

~ luv u my kenot Ida, my very good listener always ~ 

~ adore my 2 encem hero, big bro Hafiz and lil bro, Aiman... ~

~ my sweet Nina, smile as sweet as lollipop.. always make my heart melted ~

~ my little baby gurl, Nanie... u will always be a baby for me.. ~

My kids are the greatest gift from Allah  and I will be always with you all.. 

~xoxo ~
~i.b.u.s.a.y.a.n.g.a.t.i.n.i.d.a.h.a.f.i.z.n.i.n.a.a.i.m.a.n.&.n.a.n.i.e ~

Wednesday, January 9, 2013

Doa dan Rindu aku kirim selalu ~



~ 09/01/2013 ~ 
semoga Ayah saya dirahmati dan dilindungi Allah selalu...
@ 77years today..
Kami selalu kirimkan doa untuk Mak & Apak... ~


Kami sayang Mak & Apak...
Doa dan rindu kami selalu ada untuk Mak & Apak..
Doakan kami selamat selalu dan sempat 
menabur bakti pada Mak & Apak..




~ xoxo ~


~ Watie, Fatin,Ida,Nina, Aiman & Bebot ~

Tuesday, January 8, 2013

MOTIVASI DAN RENUNGAN



Copy & Paste je lah yea… semoga terkesan di hati dan nurani..



MOTIVASI DAN RENUNGAN

(1) Kehilangan adalah cara terbaik untuk bersyukur, namun jauh lebih baik bersyukur karena tidak kehilangan.

(2) Mengambil hak orang lain sama seperti meminum air laut, semakin diminum akan semakin haus dan Anda akan ketagihan.

(3) Bagi orang sukses, bangkrap itu adalah bagaikan membayar wang kuliah, krisis adalah merupakan peluang, sedangkan hinaan dan cemuhan bagaikan cambuk dan motivasi.

(4) Saat berada jauh orang akan merindukan rumah, saat di rumah orang hampir mati kerana bosan. Manusia kadang sulit untuk menghargai apa yang didekatnya.

(5) Lihatlah ke atas untuk berdoa dan belajar, lihatlah ke bawah untuk kita bisa bersyukur, dan lihatlah sekelilingmu untuk berhati-hati.

(6) Hanya melalui kesulitanlah, manusia mau berdoa dan menengadahkan tangannya kepada Tuhan.

(7) Hidup sama seperti permainan catur, Tuhan akan bergerak menunggu giliran Anda untuk menggerakan pion pertama artinya Tak akan ada Hasil apapun bila Anda Tidak Memulainya.

(8) Kebenaran itu punya jalannya sendiri dan tidak perlu dibela, karena suaranya jauh lebih keras dari pembelaan itu sendiri.

(9) Malam bukan hanya milik rasa letih, tapi juga milik rasa syukur atas kekuatan yang Tuhan berikan untuk menjalani hari ini.

(10) Kalah adalah kesempatan untuk beristirahat dan dari kemenangan kecil kita bisa mempersiapkan diri untuk bisa menyambut kemenangan yang lebih besar.

(11) Satu fakta yang setiap orang harus tahu adalah bahwa masalah sangat takut dengan senyuman, maka hadapilah masalah sebesar apapun dengan senyuman.

(12) Dalam sejarah selalu saja ada seorang tokoh yang berhasil mengalahkan kemustahilan, pastikan saja itu termasuk diri SAYA!

~ Selamat Tahun Baru ~


Selamat Tahun Baru 2013 & Selamat Tinggal Tahun 2012.

Masih tak terlewat nak ucapkan selamat tahun baru kan... :-P

Semoga tahun 2013 ini lebih baik dan bermakna pada ai dan anak2. Semoga tahun 2013 ini mampu memberikan sejuta kebaikan pada semua orang yang masih hidup di tahun 2013 dan seterusnya.

Terima kasih 2012 kerana memberikan banyak pengalaman pahit pada ai.. tp ayat ini KHAS untuk seseorang :

~ BELOM KENA BATANG HIDUNG AMPA, AMPA BOLEH LAH BERJIMBA DENGAN APA YANG AMPA ADA... ~ 

Ha ha... apa pun, seseorang yang lain pulak pernah berkata, hidup ini bukan untuk selamanya. Apa yang ada sekarang ini, itu lah yang kita perlu jaga.. uikkssss... ye ke? ampa pulak macam kejar apa yang tak pasti je.. x apa lah, kaki ampa.. pi lantak lah kan....

Apa pun, semoga Allah sentiasa memberi kekuatan, ketabahan dan kesabaran pada ai untuk menjalani hidup yang serba mencabar ini.. Alhamdulillah, tahun 2013 ini, biar lah ai dan anak2 selalu murah rezeki.. dan beroleh keberkatan rezeki itu... dan kami selalu dibawah lindungan Nya. Amin

Tahun 2012 ~ ai berada di samping kanak2 rebina selama 365 hari... x kurang, x lebih... Luv u all, kiddos ~