Saturday, December 14, 2013

Thursday, November 28, 2013

~ Percaya Lah ~


... Aku PerCayA ..




~ xOxO ~

Thursday, November 14, 2013

Alhamdulillah.. Jejak 36 tahun

Alhamdulillah...

14/11/2013 ~  mencecah 36 tahun usia ai. 

Bersyukur diberikan semua nikmat hidup dariNya.. kesihatan, kebahagiaan, keluarga, anak2 dan rakan2 yang selalu ada di sisi..



Thanks to my boss, office collegue for the surprise cakes.. 
no wonder asyik tya ai nak balik pukul berapa..


Alhamdulillah.. Syukur padamu ya Allah 
~ kerana mengurniakan aku usia yang panjang, 
kesihatan yang baik, pekerjaan yang elok dan rezeki yang selalu ada.. 
~ kerana mengurniakan keluarga, anak2 dan sahabat yang selalu ada di sisi..
~ Alhamdulillah ~


P/s: thanks so much utk semua kawan2/family yang wish dan mendoakan semua yang baik2 untuk ai pada hari ulangtahun ai... semoga kita semua selalu diberkati Allah.. 
Amin..

~ XOXO ~


Saturday, November 9, 2013

Wednesday, October 23, 2013

Tuesday, October 8, 2013

~ Kisah Dongeng ~


Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi


Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela


Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja


Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati


Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela


Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja


Say Nothing..



~ I have nothing to say.. Silence is the best ~

Saturday, September 28, 2013

Update Seimbas lalu

Salam!...

Terasa masa sangat pack dan mencemburui aku yang sentiasa kejar masa ni... Balik dari cuti raya, terus p kerja dan settle kerja-kerja yang nan menimbun... hu hu

Part 1
Posing raya dari anak2..

Nina, Nani (Bebot), Aiman & Ida

Kids with their Sarawakian cousin

Nina with her big Brother, Hafiz

My sis, Mak & Me.. berat hati nak balik!!!

Me & my baby Bebot

Tu cerita raya... Raya dah abisssssssss

Part 2
Aktiviti menyelit kesibukan namo eh..

Homemade birthday cakes for my Baby Bebot

Happy 6th Birthday Sayang - Ibu luv u so much

Goody Bags for Bebot birthdays kt Tadika

Again.. Happy birthday Sayang..
End of Story of Bebot's Birthday

Simple Wedding cakes for my HQ friend - Eina Bunga
"Selamat Pengantin Baru Dik.. jgn garang sangat ea.. nanti cik abg seriau.. "

Rainbow cakes utk Wan, my HQ collegue also


Uih.. pisau potong kek je pun ok..

Mood melapis.. utk orang jauh.. Pak Lang ZHR dari Mekah..

Kek Cawan Simple utk Kakak Jiran kesayangan den.. K Lina

Opppsss.... mana sepintas lalu nya,... panjang je entry ni..


OK.. babai.. Luv u ols

~XOXO~




Tuesday, August 6, 2013

Ramadan Pergi, Syawal Menghampiri...


Lama nya tak menjenguk dan meng'update' blog ni...
Selepas buat iklan kek before Ramadan
terus sepi sebab sibuk kerja 
dan membaking kek lapis hingga ke hari ini..
Ramadan bakal meninggalkan kita,.... Syawal bakal menjelma, 

Selamat Hari Raya pada semua yang meraikan Hari Raya..
Maaf Zahir & Batin.




Dan tak terkira gembira nya hati ini bila tahun ini dimurahkan rezeki dan diberi peluang untuk kembali berhari raya di kampung halaman sendiri bersama ibu ayah tercinta..

yeay.. biarpun raya pertama di sini, namun raya kedua pun masih raya kan..

Dalat,.. here we come.. 


XOXO

Daaa... Salam Aidil fitri dari saya sekeluarga 

Friday, June 28, 2013

Tempahan Kek Lapis Sarawak 2013

Salam Semua.. Ramadhan KEMBALI lagi..

Tempahan kek lapis sudah dibuka sekarang dan tempahan boleh dibuat secara online. SMS/Watapps ke 019 663 1013 (Watie). 


Tarikh tutup tempahan : 05 Ramadhan

Penghantaran adalah melalui poslaju, KTM Express, by hand dan self pick up. (kos ada tertakluk pada berat kek dan kawasan penghantaran).

Info:-


* Kek ini menggunakan butter sepenuhnya, dibuat sendiri oleh kami dan tidak mengandungi sebarang pengawet.
* Kek ini tahan lama (mencecah 1-2 bulan sekiranya disimpan dlm freezer)
* Berat purata kek adalah diantara 500gm-520 gm (M) & 1.5kg-1.65kg (XL) - (mengikut jenis kek)

Untuk tempahan, Kami menyediakan 8 jenis kek lapis untuk tempahan tahun 2013 ini:-




 KEK LAPIS COKLAT-CADBURY
(Flavor: Vanilla, Nestum & Cadbury bars)

KEK LAPIS CAPPUCINNO
(Flavor: Vanilla & Cappucino)

 KEK LAPIS PELANGI NESTUM
(Flavor: Vanilla & Kepingan )

 KEK LAPIS PRUNE
(Flavor: Vanilla & Buah Prune)

 KEK LAPIS RED VELVET
(Flavor: Buttermilk)

KEK LAPIS KELADI
(Flavor: Vanilla & Keladi)

 KEK LAPIS MASAM MANIS
(Flavor : Biskut Marie & Asam Hawflakes)

KEK LAPIS  OREO
(Flavor: Vanilla & Oreo Cookies)

HARGA KEK : 
(500-520g ) M - RM25/pax
(1.5kg-1.65kg) XL - RM75-oo/biji

Harga tidak termasuk kos penghantaran.

Maklumat lanjut: Call/SMS/Whatapss saya : 019 663 1013 (Watie)

Saturday, May 4, 2013

My Rainbow Cakes

Yuhhhuuuu.... Malas cakap banyak deh.. 

Orang buat rainbow cakes, i pon nak buat.. :-)

Hasilnya:

tadaaaa.... 







~ XoXo.. ~

Tuesday, April 30, 2013

Happy 8th Birthday, Nina !

~ HAPPY 8th BIRTHDAY, NINA !! ~
~ Nina's photo from 5 months to 8 years ~

Mini celebration with Ibu, Babah & siblings @ Pizzahutt

Special Choc-Ice Cream Cakes for Nina as a Birthday Cakes

Sweet smile as sweet as u are, dear !

She's enjoying her special cakes :-)

Birthday present from Sis Ida.. 
Present dari ibu & babah ada di Bookfair @PWTC punya entry..

~ Semoga Nina membesar dengan sihat, cerdik, menjadi anak yang solehah, pandai dan manis selalu.
Kami semua sayang Nina .. ~

Thursday, March 21, 2013

Memori ~ 17 Mac 2013


~ Kenangan itu tak selalu indah, tapi yang indah itu selalu dalam kenangan... ~





















~ Terima kasih atas segalanya ~
Tiada kata yang mampu ku nyatakan, hanya doa yang tidak pernah putus untuk mu..


~ XoXo ~