Sunday, July 26, 2009

Makan Makan di Kuala Perlis..

Ingatkan nak balik terus ke rumah, tapi sebab dah lambat kan, nak masak pun mgkin mmg dah malas sgt.. penat jalan nih tadi.. singgah kejap kat Kuala Perlis tu, tgk matahari terbenam, tapi tak sempat nak ambik scene tu.. leka dgn si bebot. alih2 matahari dah takde.. dr sini mmg nampak ler Langkawi.. dekat sgt. 30 min perjalanan naik feri., compare naik dr kuala kedah, ambil masa sejam lebih br sampai. Apa pun, kat Kuala Perlis nih, mmg sedap kalu menjamu selera.. ikan2 semua fresh dan rega nya mmg murah ye.. kitorang makan mmg kenyang sesangat.. he he sampai haku terlelap time balik tu.. tau2 dah masuk simpang ke rumah.. kenyang punya pasal..
Sotong Goreng Tepung...kegemaran askar2 ku lauk nih..


Kerang Rebus..ulam2 wat pembuka selera.. bebot suka betul kerang nih..

Sebab dah selalu makan ikan siakap, kali nih kitorang try ikan Gruk (ni org kedai tu yg cakap nama ikan ni tau)-- bakar .. nyum nyum memang sedap. cicah plak dgn air asam..hu hu hu.. nangis makan ..

ni lauk biasa r.. kailan ikan masin..

Ni lauk kegemaran ida, nina n eman.. tomyam ayam..

Ni plak lauk pilihan Mr Q.. kupang goreng berlada dgn petai.. (aku rasa uihhh sedap jugak lauk nih.. he he he )
Ketam dan udang tak ambik sebab kami dah muak makan kat rumah ha ha .. yang ada pun tak terhabis makan... ratah jugak ler.. takut membazir,...
ABC nih.. mmmmmhhhh.. mmg sedap.. siap ada aiskrim keladi lagi he he he .. bebot makan ni..sampai kotor2 baju dia..


Air pulak.. air tembikai (order satu jag lagi..).. siap ada tangan aiman.. promosi air tembikai best nih.. bravo eman..
Memang best kalu makan kat luar nih.. tapi nak kata kat kuala perlis nih, byk pilihan kedai n gerai2 makan.. harga memang lain2 ler.. tapi kategori murah ler makan.. coba korang agak berapa aku byr utk makan2 di atas.. air lain harga r.. kedai lain.. he he he..









Burung Unta oh Burung Unta

On the way balik tu, ada satu kawasan orang bela burung unta.. tp dah tutup dah masa tu, jd tak dapat ambek gambar dekat2. Jadi, kitorang ambik gambar dr jauh je.. he he he..

mesti burung ni tgh pikir.. ape yg kitorang dok tgk2 dia..kira dia kontrol hensem lah tuh..




Sempat jugak 2 anak dara pingitan aku nih posing.. faham2 je lah aku nih.. g jalan bkn reti pakaikan diorang baju lelawa.. nak2 kalu time tu tpikir nak pg, trus pergi je.. takde nak balilk rumah tukar2 baju dah.. buang masa..

Balik dr sini, terus pergi ke Kuala Perlis.. makan ikan bakar no.. byk makan pun murah ye..



Padang Besar Lagi....

Memandangkan dah janji lama dgn kawan2 ZHC nak belikan diorg tilam segitiga nih.. jd di ptg Jumaat yang mulia tu, pergi ler ke Padang Besar jap. Trip ambik masa dalam sejam jugak r.. oittt kengkawan.. wit minyak support r.. he he he. Mula2 tu mmg nak beli tilam tu je.. tp bila dah jalan2 tgk baju2 yang lawa, jeans yang murah2, sambar lah jugak selai ke 2 lai ke kan.. bkn selalu org nak drive kita pg ke sana..TQ ye Mr Q yg drive n support belian2 nih semua.. keh keh keh.. kopak dia..utk anak2 tu, biasa lah.. mainan je.. tp 2 hari je.. dah mana tah pg.. sorry utk UY, time aku pergi tulah stock ben10 tak berapa nak ada sgt. dr kasut n beg, yg ada pun yg tak berapa nak lawa..kata org kat kedai sana tu, awal bulan depan, byk r stock 'balu mali..'.. mai lagi no bulan depan.. depa pesan kat aku.. ha ha ha


Ni tilam utk kak saba..penuh bonet keta i ..u all nih.. lain kali belikan hadiah besday i toyota alphard ke.. br muat.. ni mmg pack ler bonet tu isi 4 tilam nih.. sori ye.. packing dah rabak skit dek padat2 dlm bonet



Ni tilam segitiga kaler coklat.. biru takde ye, jadi beli kaler coklat and merah hitam.. utk Mai.


Ni jersi MU Design yang latest nih.. satu lengan panjang, satu lengan pendek.. Mr Q punya..

Baju Ben10 - Kain sejuk nih.. lembut lagi. kaler putih lah..

Baju T Ben10, nak beli yang pair dgn jean, tp stock dah habis.. tgu bulan depan (p/s: UY, u nak yang mana satu ? yg hijau ke yang kaler putih ?)

Ni baju hubby.. kalu tak merah, hitam.. kalu tak 2 kaler ha ha ha

So, kawan2 yg kirim tu, tunggu ye.. maybe this week i balik kl, so g antar ler brg korang ke Seremban terus..
On the way balik tu, ada le aktiviti sikit.. biasa r aktiviti makan2 jek..