Sunday, July 31, 2011

Salam Ramadhan utk Semua


Alhamdulillah, Ramadhan kini tiba lagi.. Bulan penuh keberkatan yang memang dinanti2.. Bersyukur kerana kita masih berpeluang menjalankan ibadah puasa lagi tahun ini.

Selamat menjalankan ibadah puasa utk semua rakan2 di mana jua berada. Semoga tahun ini, ibadah kita lebih diberkati Allah.

Saya memohon sejuta kemaafan sekiranya ada salah dan silap selama ini.. :-))

** Selamat berpuasa utk semua umat Islam di dunia dan di Malaysia, khususnya..**

Salam Ramadhan dari kami sekeluarga....

Qalam Hamidy, Watie Que & anak2..
(Qaisara/Qatrunnada/Qashrina/Qaid Hamidy/Qismina)

Daa....

Monday, July 25, 2011

Talk about Cupcakes..

Hi.... baru ada masa nak update blog ni.., tapi nak bagitau.. next time, untuk bisnes ai da bukak blog baru.. sekarang tgh renovation blog tu.. so, tak bercampur aduk dgn soal peribadi plaks..

Khamis lepas, my ex-officemate di ZHC order cc utk birthday boss dia.. dia n kawan2 pun da siap bagitau nak theme yang sesuai dgn bos diorg..

Since diorg pun da bagi idea n clue utk decoration kek tu mcmana.. so, ai proceed lah ikut idea diorang.. yang mana2 terlintas di pikiran time uli2 tu, ai terus buat jer..

Alhamdulillah, ni lah hasil kerastangan ai pagi ni.. :-))

To Zetty & Fren from HH&Z Co., thanks ya sebab beri kepercayaan pada akk utk buat kapkek bos korang & memberi idea yg sgt bagus utk deco kapkek bos korang.. gerenti raya ni, bos akan bagi duit raya lebih banyak dari tahun lepas.. :-))


HEPI BDAY BOS..
theme yang sgt match dgn en lawyer..
itam putih/buku yg tebal2/ lappy/baju putih tie itam..
& note from his staff.. bos suka golf..


ni plak diorang ni asingkan 9 kapkek.. so i buh deco simple..


Baking can reduce tension..as i enjoy every baking & decorating moment.. :-))

Da....

Wednesday, July 20, 2011

Bajet Hamper utk Ramadhan & Aidilfitri 2011

Salam Semua....

Tinggal beberapa hari lagi nak menyambut Ramadhan. Pada saya, Bulan Ramadhan memang dinantikan, mudahan amal ibadah saya di Ramadhan ini lebih bermakna, di samping semoga rezeki saya dan keluarga murah & diberkati Allah. Amin...:-))

Apapun, tahun ini, Watie Que's Kitchen ada menyediakan 4 pakej bajet hamper Raya 2011 sebagai tanda cenderahati kepada sanak saudara,teman@ insan tersayang di bulan Ramadhan & hari lebaran. Disediakan bersama Kek Lapis Sarawak & 2-3 jenis biskut mengikut bajet anda dan pilihan anda.

Dijamin memenuhi bajet anda.. :-)), Yang penting sekali ialah keikhlasan kita dengan pemberian kita ini. Mudah2an hubungan kekeluargaan dan persahabatan kita lebih kukuh dgn pemberian2 di Ramadhan & Syawal ini.

Bajet Hamper utk Ramadhan & Aidilfitri 2011


Hamper Raya - window white box
HWWH 001:
* Kek Lapis
* Biskut Seroja
* Samperit /Tart Nenas/ popia simpul
RM65-00

HWWH 002:
* Kek Lapis
* Biskut Samperit
* Tart Nenas @ popia simpul
RM50-00



Hamper Raya - White box
HWH 001:
* Kek Lapis
* Biskut Seroja
* Samperit /Tart Nenas/ popia sim
pul
RM62-00

HWH 002:
* Kek Lapis
* Biskut Samperit
* Tart Nenas @ popia simpul
RM47-00



Hamper Raya - White Basket

HWB001:
* Kek Lapis
* Biskut Seroja
* Samperit
* Tart Nenas @popia simpul
RM90-00

HWB002:
* Kek Lapis
* Biskut Seroja
* Samperit/Tart Nenas/Popia Simpul
RM80-00

HWB002:
* Kek Lapis
* Samperit
* Tart Nenas/Popia Simpul
RM60-00



Hamper Raya - Rattan Basket
HRB001:
* Kek Lapis
* Biskut Seroja
* Samperit
* Tart Nenas @popia simpul
RM95-00



Hamper Raya can be filled with items below :-
(budget RM50-RM95)
1) 1pax Homemade Kek Lapis Sarawak,
2) 1box of Biskut Seroja,
3) 1box of Biskut Samperit,
4) 1box of Tart Nenas Gulung,
5) 1box of Popia Simpul

(budget RM50-RM95)

Warna hiasan/reben hamper mengikut pilihan customer.. :-)

Sekiranya kawan2 dan sahabat2 ingin menempah bajet hamper ini, boleh lah emel saya di watie_1411@yahoo.com.my atau terus sms saya di 019 663 1013.

Daaa... :-))

Saturday, July 9, 2011

Laksa Sarawak.. pergh... ter'angkat'..

Rajin plak malam ni nak buh entry..

Semalam rasa teringin nak makan laksa Sarawak.. perghhh, lama x makan. Last sekali, lepas buat open house di rumah kat Kedah last year.. Anak2 pun request nak makan.. he he

Sedapnya kitorang layan time lunch semalam.. sebab lama x makan.. muahaha.. suka sangat sebab anak2 pun suka makan..

So, sebab belah petang ai ada aktiviti buat kek moist tempahan dari kawan2, so siap masak utk dinner. Lagi pun, mr hubby memang x makan laksa Sarawak.., nak kata.. apa2 laksa lah.. :-)

Masa x banyak, so simple2 je masak.. Udang Sambal dgn Petai..


He he.. so petang sampai ke malam, ai kukus kek choc moist ai.. dapat 6 biji kek.. sampai ai rasa ngantok tahap gaban.. ha ha

Daa... :-P

P/S: nak tgk iklan kek lapis, klik kat Tempahan Kek Lapis ya... :-))

Tuesday, July 5, 2011

Terima kasih semua..

Salam..

panas betul malam ni.. tp ai sesambil nak melapis tu, ai update blog skit2 ler.

Nak ucapkan tQ bebanyak kat kawan2 yang telah membeli sampel & kek2 lapis dari watie sejak promote menjelang Ramadhan nih.. nanti raya boleh le order lagi..

Da... :-P

Monday, July 4, 2011

Happy Besday Fatin..

Actually, besday dia da lepas.. tp sebab ai ni malas nak update blog.. byk ke FB..

so layan jer lah..Semoga Fatin menjadi anak yang solehah dan berjaya dalam hidup.. Amin..

Muahhssss Fatin.. We love u..

Da.. :-P

Saturday, July 2, 2011

~ TEMPAHAN KEK LAPIS SARAWAK ~

Salam Semua..

Tempahan kek lapis boleh dibuat secara online. SMS/Watapps ke 019 663 1013 (Watie).

Penghantaran adalah melalui poslaju, KTM Express, by hand dan self pick up.

Info:-
* Kek ini menggunakan butter sepenuhnya, dibuat sendiri oleh kami dan tidak mengandungi sebarang pengawet.
* Kek ini tahan lama (mencecah 1-2 bulan sekiranya disimpan dlm freezer)
* Berat purata kek adalah diantara 470gm-500 gm, (mengikut jenis kek)

Untuk tempahan, sila pilih jenis kek di bawah:-


** HARGA ADALAH TIDAK TERMASUK KOS PENGHANTARAN.
KEK LAPIS MASAM MANIS
(Flavor : Biskut Marie & Asam Hawflakes)
RM25-00



KEK LAPIS SERIKAYA
(Flavor : Serikaya+Horlick)
RM25-00

KEK LAPIS MIX FRUITS
(Flavor : Vanilla & Buah Campuran)
RM25
-00


KEK LAPIS CAPPUCINO
(Flavor : Vanilla &Cappucino)
RM25-00

KEK LAPIS OREN
(Flavor : Oren )
RM25-00


KEK LAPIS SUNKIST - KANDOS
(Flavor : Sunkist & Kepingan Kandos)
RM25-00

KEK LAPIS COKLAT-CADBURY
(Flavor : Coklat & Cadbury)
RM25-00


KEK LAPIS CHEDDAR CHEESE
(Flavor : Vanilla & Cheddar Cheese)
RM25-00

KEK LAPIS PRUNE
(Flavor : Vanilla & Prune)
RM25-00

KEK LAPIS OREO
(Flavor : Vanilla & Oreo)
RM25-00

Untuk tempahan/pertanyaan, SMS Watie di talian 019-663 1013 @ email/chat di YM saya: watie_1411@yahoo.com.my.

Terima Kasih .. :-)

Lama x menjenguk...

hu hu..

kesian blog ai.. sebulan x di hapdate...

apa pun, pas ni ai update lah...

:-))