Friday, August 29, 2008

Benar-benar mencabar...

Hari ini, selepas habis waktu kerja terus saja bergegas balik ke rumah. Bukan nak balik kampung sempena cuti Merdeka dan Awal Ramadan, tapi Cik Abang nak pergi balik ke tempat kerja lepas hantar saya balik rumah.

Selepas siap mandi dan rehat-rehat sekejap, saya memulakan operasi membuat blog saya. Nak tambah feedjit, nak letak shoutbox.. berjam lama nya saya buat tutorial cara-cara nak letak tu.. kelakarnya saya nih.. almaklumlah baru bertatih nak buat blog. Semalam pun dah melawat abg2 dan kakak2 laman maya nih.. nak mintak izin linkblog mereka. TQ pada Bro Rozzan, K Dee n K Dayang (My Sifu Master) sbb bagi saya link ye.. Dan tak lupa pada kawan saya yang giat aktif buat bisnes diet online... Nur @ ida. Dia lah pemangkin saya nak buat blog nih...

Sekarang nak upload gambar2 biskut raya belum dapat lah sebab kabel kamera dah missing in action.. so harap2 isnin depan ni dapat lah tepek kan photo2 tu semua.

Thursday, August 28, 2008

Akhirnya.. saya mempunyai blog sendiri

Salam,
Beberapa bulan yang lepas, saya pernah cuba membuat blog sendiri tapi cuma hangat-hangat tahi ayam je.. jadi tak post apa-apa pun.. terbiar begitu sahaja. Tetapi kali ni, saya berusaha untuk menyiapkan post yang pertama,semoga berkekalan lah kerajinan saya kali ni. Bukan kerana malas, cuma masa yang terhad dalam hidup seharian ni menyebabkan saya jadi kurang semangat.

Namun, apabila seorang kawan telah berjaya membuat blog sendiri dan agak meriah nampaknya sekarang, jadi saya kuatkan semangat untuk membuat blog ni.
Lagipun, melalui blog ini, saya boleh mencari kawan2 alam maya.. boleh berkongsi resepi dan lain-lain.. di samping menjalankan bisnes online yang begitu popular sekarang ni..

Semoga dengan terjalinnya silaturahim antara kita di laman siber ini akan memberikan kita semua ilmu dan tips-tips yang bermanfaat untuk dipraktikkan dalam kehidupan kita. Terutama berkongsi ilmu dan idea yang bernas untuk memajukan diri dalam perniagaan online serta meningkatkan taraf hidup.

Salam Perkenalan untuk semua.